Amazon’da Satış Yapmak için Mağaza Nasıl Açılır?
Amazon’da satış yapmak bir diğer deyişle Amazon’da mağaza açma ile ilgili tüm gerekli konuları ve merak edilenleri bir rehber olması amacıyla bölümler halinde sizler için hazırlamaya çalıştık.
Dünyanın en büyük e-ticaret firmalarından biri olan Amazon’un bir süredir Türkiye’deki faaliyetlerine başlayacağı konuşuluyordu ve Eylül 2018’de Amazon, Türkiye e-ticaret pazarına bir giriş yaptı ve yayına başladı.
Dünyanın en büyük ve en çok tercih edilen pazaryerlerinden biri olan Amazon'da mağaza açmak ve satış yapmak isteyen firmaların Amazon’da satıcı hesabı açmak, satıcı hesabı açmak için gerekli belgeler ve evraklar gibi bazı temel konuları da bilmesi gerekiyor. Tüm bu konuları ve daha fazlasını Amazon yazımızda bulabilirsiniz.
Neden Amazon Mağazası Açmalıyım?
Amazon, kullanıcı memnuniyeti ve müşteri hizmetleri konusunda isim yapmış firmalardan biri ve tabii ki dünyanın en büyük online pazar yerlerinden biri olması nedeniyle de güçlü bir firma. Burada bir mağaza açmanız ve ürünlerinizi burada listelemeniz, güçlü bir firmayı arkanıza almanıza yardımcı olacak etkenlerden biri.
Türkiye’de hizmet vermeye yeni başlamış olsa da ilerleyen dönemlerde birçok şirket ve kullanıcı Amazon’un fırsatlarından yararlanmaya daha çok başlayacağı için burada kendi mağazanızı açmanız, firmanızın yeni bir kanal üzerinden satış yapmasına imkan tanıyacaktır.
Amazon Mağazası Avantajları
Tüketiciler Amazon’a güvenirler
Amazon’da satış yapmanın en büyük avantajlarından biri, Amazon kullanıcıları, buradan alacakları servisten memnun kalacaklarını ve herhangi bir sorun olması durumunda Amazon’un onlara çözüm sağlayacağını bildikleri için, buradaki ürünlere ve yapacakları alışverişlere güvenirler. Bu da sizin firmanız üzerinden de güvenle alışveriş yapılmasını sağlayacaktır.
Amazon’un gücünden yararlanırsınız
Amazon’un altyapısı, ödeme seçenekleri, kargo alternatifleri ve kullanıcı dostu ara yüzü gibi birçok güçlü özelliğinden de yararlanmış olursunuz. Bunun yanı sıra Amazon’un arama motorlarındaki sayfa otoritesi de arama sorgularında mağaza ve ürün sayfalarınız için ekstra bir artı kazandıracaktır.
Geniş bir hedef kitleye ulaşabilirsiniz
Amazon’u kullanan milyonlarca kullanıcı bulunuyor. Türkiye’de henüz çok geniş kitlelere ulaşmamış olsa da zaman içerisinde Amazon’un Türkiye’deki gücü de artmaya başlayacak. Burada mağazanızın olması online alışverişlerde Amazon’u tercih eden hedef kitleye ulaşmanıza yardımcı olur.
Tekrar tekrar satış yapma imkanı
Amazon üzerinde bir mağazanız olduğunda, buradaki hedef kitleye tekrar tekrar ulaşma fırsatı bulabilirsiniz. Ürün sayfalarınızı doğru kurgulayarak, kullanıcıların sorgularına yanıt verecek sayfalarınız olduğunda, bu arama sorguları üzerinden tekrar tekrar satış yapabilir ve marka bilinirliği ya da reklama ihtiyacınız olmayabilir.
Amazon Mağaza Nasıl Açılır?
Amazon üzerinde mağaza açmak için öncelikle bir satıcı hesabı açmanız gerekiyor. Satıcı hesabı oluşturduktan sonra ürünlerinizi Amazon üzerinde listelemeye başlayabilirsiniz. Tabii ki satıcı hesabı oluşturabilmek için bazı bilgilerin girişini yapmanız ve bazı belgeleri temin etmeniz gerekiyor.
Amazon Mağaza Açmak için Gerekli Belgeler Nelerdir?
Amazon’da satıcı hesabı oluşturmak için aşağıdaki bilgi ve belgelere sahip olmanız gerekiyor:
Kredi kartı bilgileri. Satıcı hesap bakiyesinin yeterli olmadığı durumlarda, Amazon satış ücretlerinin tahsil edilmesi için kullanılmaktadır.
Telefon numarası: İletişimin sağlanması için gereklidir.
Firma kayıt bilgileri: Firmanızı kayıt ettirebilmeniz için, İşletme türünü seçmeli, şirket sicil numarası, Mersis No: ve şirket vergi numarası bilgileriyle beraber, şirket adres bilgileri gereklidir.
İrtibatta olunacak kişinin bilgileri: Birincil irtibat kişisinin, kimlik bilgileri, Doğum tarihi ve yeri ile cep telefonu numarası gereklidir.
Banka hesap bilgileri: Satışlardan elde edilen gelirin yatırılması için bir TL hesabının girişinin yapılması gerekir.
Amazon Mağazası Ne Kadar Sürede Açılabilir?
Satıcı hesabınızı açtıktan, hesabınızı onayladıktan sonra Amazon üzerinde ürünlerinizi listelemeye başlayabilirsiniz.