İşinizi Geliştirmek İçin Hangi Sosyal Mecrayı Nasıl Kullanırsınız?

Sosyal medya kanalları hem görünürde hem derinliklerinde, ürününüzü doğru hedef kitleye doğru bir şekilde pazarlamanız için size gerekli olan datayı ve ortamı veren bir sistematikle işliyor. Sosyal medyanın anahtar kelimesi “paylaşım”. Fakat marka tarafından bakınca bu “paylaşım” çok daha derin bir matematiği temsil ediyor. Peki, her marka her sosyal mecrayı kullanmalı mı, kullanacaksa nasıl kullanmalı buna göz atalım.

Facebook Insights: Sizi Beğenen Başka Kimi Beğenmiş

Facebook yalnızca ürününüzü güzel bir görsel ve içerikle paylaşıp her paylaşımda daha çok like beklediğiniz bir alan olmaktan çok daha fazlasını sunuyor size. Hedef kitleniz hakkında data toplamak için kullanabileceğiniz Facebook Insights alanındaki bilgilere ulaşabilmek için, öncelikle en az bir kez Facebook üzerinden reklam vermiş olmanız gerekiyor. Daha sonra reklam yönetim paneli üzerinden ürününüzle örtüşen ilgi alanlarını da işin içine dahil ederek, potansiyel müşterilerinizin hangi içerik mecralarında dolaştığının bilgisine erişebilirsiniz. Bu bilgiler size reklam bütçenizi planlamanız konusunda yardımcı olacağı gibi, kendi içerik stratejinizde de insanların ilgisini nasıl çekebileceğiniz hakkında fikir yürütmenizi sağlar.

Instagram’ın Hashtag Dünyasından Daha Fazlası

Moda, kozmetik, turizm, gıda ve görsel malzemenin yoğun olduğu (hatta görsel malzemelerin satış konusunda özendirici olduğu) bir alanda hizmet veriyorsanız Instagram sizin için ideal bir mecra. Üstelik bir süredir Instagram üzerinden reklam vermek de mümkün. Artık muhtelif hashtag aramalarında tesadüf edilmek ve bu yolla takipçi kazanmayı dilemek yerine birden çok görselle reklam verip takipçi sayınızı artırabilirsiniz. Sattığı her ürününün modelli çekimlerini yapıp, fiyatını paylaşarak Instagram’ı bir satış mecrasına dönüştüren çok sayıda küçük ve orta ölçekli işletme var. Gerisi sade, kullanımı kolay bir web sitesi ve tek tıkla ödeme imkanı sunan bir sanal POS‘a kalıyor. Büyümek için güzel bir basamak.

Gerçekten Eğlenceli ya da Gerçekten İnformatifseniz: Twitter

Twitter markalar için kullanması zor bir mecra. Elinizde kullanabileceğiniz 140 karakteriniz var: Ya gerçekten çok eğlenceli hatta muzip bir içerik stratejiniz olacak ya da kendinizi sektörünüzle ilgili bilgiler veren informatif bir yayıncı olarak konumlayacaksınız. Facebook postlarınızın daha kısa versiyonunu Twitter’da paylaşarak başarılı bir Twitter iletişimi yapmış olmazsınız. Bunun yerine Twitter’ı hiç kullanmamayı tercih edebilirsiniz.

Youtube’a Özel Düşük Maliyetli İçerik Nasıl Üretilir?

İnternetten alışveriş yapan insanların sizi ne zaman nerede aramak isteyeceğini bilemezsiniz. Diyelim ki ayakkabı satan bir e-ticaret siteniz var. Modelli fotoğraf çekimleri yapıyorsunuz. Bu çekimlerin aynı zamanda video’ya kaydedilmesini de sağlayarak bu çalışmadan iki farklı şekilde yararlanabilirsiniz. Böylece ayakkabılarınızı denemeden alacak olan müşterilerinize bir adım daha yaklaşmış olursunuz. Bunun çok daha spesifik ve özel bir örneğini dünyaca ünlü alışveriş sitesi Asos’ta görebilirsiniz. Ürünlerin fotoğraflarının hemen yanında bir de podyum yürüyüşlerini izleyebileceğiniz bir video linki var. Ne kadar gerçek bilgi verirseniz, o kadar çok kazanırsınız.

B2B’yi Yakalayacağınız Mecra: Linkedin

İşiniz profesyonellerleyse Linkedin mutlaka kullanmanız gereken bir alan. Özellikle reklam verirken seçebileceğiniz pozisyon bazlı hedef kitle işinizi çok kolaylaştıracak. Diyelim ki yalnızca orta ölçekli iş yeri sahiplerini hedefliyorsunuz ya da büyük firmaların satın alma departmanlarındaki yöneticileri, içeriğinizi yalnızca onların görebileceği şekilde promote ederek nokta atışı bir çalışma gerçekleştirebilirsiniz.